Ανακαινίζοντας μια κουζίνα εστιατορίου ακολουθούμε διαφορετικές οδηγίες και σχεδιασμούς από μια σπιτική κουζίνα. Η σπιτική κουζίνα οργανώνεται και σχεδιάζετε για να εξυπηρετήσει μια οικογένεια ή ανάγκες κάποιων ανθρώπων, ενώ μια επαγγελματική κουζίνα σχεδιάζεται για να καλύψει τις ανάγκες περισσοτέρων είτε είναι σε χώρο εργασίας, σε εστιατόριο είτε ακόμα σε μαζική εστίαση, ενά παράλληλα βασίζεται σε κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Εξοπλισμός
Δημιουργήστε μια λίστα με όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε. Αξιολογείστε την συχνότητα της χρήσης τους και υπολογίστε το κόστος τους.
Μην ξεχνάτε, ότι σκοπός και στόχος της ανακαίνισης στην κουζίνα σας είναι η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της, η βελτίωση της λειτουργικότητάς της και η καλύτερη οργάνωσή της.
Επιλέγοντας τον καλύτερο εξοπλισμό, δημιουργείτε τις κατάλληλες προϋποθέσεις προς την επιτυχία.
Κανόνες υγιεινής και ασφάλεια
- Η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής είναι το Α και το Ω για την σωστή λειτουργία της κουζίνας.
Θα πρέπει να υπάρχει καταγραφή και ενημέρωση του προσωπικού για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας όπως:
- Χρήση και αποθήκευση φαγητού
- Ευαίσθητες τροφές και η συντήρηση τους
- Κανόνες για τα κατεψυγμένα προϊόντα
- Καθαριότητα του χώρου
- Σωστή χρήση και τοποθέτηση των αιχμηρών αντικειμένων
- Πυρασφάλεια
- Φαρμακείο